Omschrijving

Dit project was voor mij als zelfstandige mijn eerste grote klus waarbij ik het complete klimaatsysteem heb mogen realiseren van concept ontwerp tot eindproduct. In combinatie met de afzuiging van de keuken, spoelkeuken en toilette.

De eerste uitdaging zat in de hoeveelheid lucht a 7000m3/h toevoeren en afzuigen op een beperkte ruimte zo wel binnen als buiten en dan ook met de wens om alles gasloos te doen verwarmen.

Vanaf een gekregen schets als tekening op a4 met 0 bouwkundige gegevens als basis begon het avontuur met als eindresultaat:

Fresh-air kast met dx en elektrisch bij verwarmen als toevoer voor het restaurant. De toevoerlucht wordt ingeblazen over wervelroosters, wandroosters, één lijnrooster en een airsok, WTW voor de afzuiging van spoelkeuken en toilette, waarbij toevoer van de WtW weer wordt geïnjecteerd bij de lucht aanzuig van fres-air kast & afzuigunit geschikt voor hoge temperature in verband met een monsterlijke kolen bbq waar in de keuken mee gebakken wordt.